Off White Blog
Porsche kääntyy sankarilliseen 6 tunnin kylpyläkilpailuun

Huhtikuu 28, 2024

Näyttää siltä, ​​että Porschellä on hyvät mahdollisuudet siirtyä johtoon Le Mansin 24 tunniksi 2016 saatuaan päätökseen tapauksen täynnä 6 tunnin spa-tila. Kilpailun voittaja Audi on nyt suurin uhka.

Saatuaan aikaan näyttävän avajaiskilpailun Silverstonessa, jossa Brendon Hartley saavutti kilpailun nopeimman kierroksen, Porsche-joukkue saavutti yllättävän toisen sijan maailman kestävyysmestaruuskisojen 6 tunnin kylpylässä 7. toukokuuta 2016 useista teknisistä vaikeuksista huolimatta. Tekniset vaikeudet tekevät siitä lievästi tietysti.

Periaatteessa nro 2 Porsche 919: n hybridijärjestelmä epäonnistui kilpailun alussa, mutta jotenkin se onnistui kuitenkin ylittämään linjan toisella sijalla. Tämä tarkoittaa, että Porsche juoksi jotenkin yli 5 tuntia 6 tunnin kilpailusta puolella voimalla, joka sillä oli, ja hallitsi silti muiden kuin Audiin voittamista.

Porsche 919 Hybrid,

Yksi hienoimmista maailmassa tunnustetuista Spa-Francorchamps-kappaleista, tai ”Ardenes-kelloista”, on erittäin tekninen suorilla linjoillaan ja nopeilla käyrillä. Jacky Ickx, pitkäaikainen Chopard-suurlähettiläs, on yksi harvoista kuljettajista, jotka ovat voittaneet sekä vanhalla 14,1 km: n että uudella 7 km: n radalla Spa-Francorchampsissa.

Kun radan lämpötilat nousivat polttavaan 50ºC, lämpimät olosuhteet tarjosivat joukkueelle mahdollisuuden valmistautua uuvuttavaan 24 tuntiin Le Mansissa. Viiden tunnin sisällä Stefan Muecken ohjaama numero 66 GTE Pro Ford GT kärsi kauhistuttavan onnettomuuden, kun poistui Eau Rougesta kohti Raidillonia, radan surullisen vaarallista osaa. Pyöräytys jätti hänet törmäämään rengasesteisiin suurella nopeudella, ja onneksi auton matkustajan puolella tapahtui suurimmat vahingot.

Porsche 919 Hybrid, Porsche Team: Timo Bernhard, Brendon Hartley, Mark Webber

Brandon Hartley johti mukavasti kilpailun alkuvaiheissa, mutta hänen joukkuetoverinsa eivät olleet yhtä onnekkaita. Timo Bernhard otti puhkaisun roskista ja joutui matkalla takaisin kuoppiin ja Webber kärsi saman kohtalon numerossaan 1 Porsche 919 Hybrid. Jopa sähkökysymyksillä, Romain Dumasin, Neel Janin ja Marc Liebin numero 2 Porsche -joukkue onnistui saamaan aikaan vaikuttavan sekunnin kilpailun voitaneen Audin takana.

Porsche Motorsportin virallinen ajoituskumppani Chopard on myös varma Porsche Motorsportsin kyvystä esiintyä Ranskan kisassa. Tähän päivään saksalainen kilpajoukkue on voittanut eniten voittoja Circuit de la Sarthe -kilpailussa.